Del 2: Den onde sirkelen

 

Hodepine- du har vondt i hode og føler et lite trykk, tar deg en paracet, ibux eller to og smerten er over. Deilig følelse, hm?

Folk som ikke har erfaring med verken migrene eller spenningshodepine skjønner ikke at forskjellen på de tre er enormt stor. Kun folk som hatt eller har en av delene kan skjønne hvor mye det påvirker dagene og live ditt. Vanlig hodepinen er ikke i nærheten av den smerten du får av å ha enten migrene eller spenningshodepine. Vist du har migrene kan du bli liggende en hel dag med ekstreme smerter og trykk i deler av hode, du kan få kvalme, bli svimmel og kaster opp. Av legen får du medesin som kan hjelpe deg, der er utvalget er stort. For noen forsvinner smerten etter 1 tabelett, men for noen forsvinner det ikke før neste dag eller flere. Spenningshodepine er en helt annen sak ...

 

Det påvirker skule jobb, fritid og det sosiale. Jeg måtte slutte med både gym og volleyball fordi smerten ble bare hundre ganger verre når jeg var i fysisk aktivitet. Så skolen ble mye vanskeligere å komme seg gjennom. Den gangen når jeg gikk på skole visste jeg jo ikke hva som gjorde at jeg hadde så vondt i hode, så vi visste ikke bedre. Volleyball hadde jeg jo holdt på med i 6-7 år og det var noe av det beste jeg visste, elsker det! Gjorde ikke akkurat livsgnisten noe bedre. Jeg savner det mer enn ord kan beskrive. Jeg var så mye sengeliggende og fikk mye fravær, slet med konsentrasjonen og var sliten nesten hele tiden. "Kom jeg til å klare denne innleveringen? Kommer jeg til å klare den prøven? Kommer jeg til å klare å i det hele tatt komme meg på skolen imårra?"

Jeg var helt ifra meg, men jeg kom meg gjennom tre veldig tøffe og tunge skoleår. At det var rein jenteklasse var heller ikke bare-bare.


Føltes av og til sånn som dette ut

 

Du legger deg med smerte, du vokner med smerte, du blir fortvilet fordi du ikke vet hva som gjør at du har all denne smerten, du får mer smerte av å sove lenge, du blir stressa, du tenker for mye og besmkymringene bare hoper seg på. Du sover ikke godt, vokner mangen ganger i løpet av natten, snur og vender, vokner av den minste ting, drømme opp til 4-7 forskjellige drømmer og er rett og slett sliten når du vokner.

Jeg vil bare ha en god natt søvn, slappe av og vokne opp uthvilt.

 Ord kan ikke beskrive hvor mye jeg gleder meg til å få en sånn natt, en gang ...

 
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Veronica Eidsvik

Veronica Eidsvik

21, Kvinnherad

Det jeg skriver om har formet meg som person og kanskje andre forstår bedre hvorfor jeg er den jeg er og hvordan jeg har det. Kanskje du kjenner deg igjen?

Kategorier

Arkiv

hits